Events

Kalender for aktiviteter på Ølgod Bryghus i 2019

Denne side opdateres løbende med mere info om kommende begivenheder - klik på diverse links for mere info.

Marts

Fredag 8.

Musikaften 2XVolf

kl 20.00 - 22.30

Tryk her for yderligere info
Tirsdag 12. 19.00 - 21.00 Livestream fra Aarhus Universitet

Ny teknik afslører hvalernes skjulte liv

Af sansebiolog Peter Teglberg Madsen
Gratis.
Tirsdag 19. 19.00 - 21.00 Livestream fra Aarhus Universitet.

Vores urolige klode

Af geofysiker Bo Holm Jacobsen.
Gratis

April

Tirsdag 2. 19.00 - 21.00 Livestream fra Aarhus Universitet

Huntíng exoplanets and life in the Universe

By astrophysicist Natalie Batalha.
Gratis
Tirsdag 9. 19.00 - 21.00 Livestream fra Aarhus Universitet.

Når fysikkens stråler helbreder

Af medicinsk fysiker Kari Tanderup
Gratis
Lørdag 13.

Frokost Jazz – Brewhouse Jazzband

, kl. 12.00 – 15.00

Tryk her for yderligere info

Fredag 26.

Stand-Up Show. Morten Korsgaard & Simon Tang

Kl. 20.00

Tryk her for yderligere info

Maj

Fredag 3.

Late Night – Barkflis

kl. 20.30 – 22.30

Tryk her for yderligere info

Juni

Fredag 14.

Musikaften – Skotsk aften

19.30 – 22.30
Tryk her for yderligere info
Fredag 28.

Grillaften - Hit the Road

19.00 - 22.00

Tryk her for yderligere info

August

Fredag 23.

Late Night - Barkflis

kl. 20.30 - 22.30

Tryk her for yderligere info.

September

Fredag 13.

Skovhøj & Gade spiller Larsen

kl. 19.30 – 21.30

Tryk her for yderligere oplysninger

Oktober

Fredag 4.

Musikaften – Acoustic Heaven Duo

Kl. 19.30 – 22.30

Tryk her for yderligere info
Tirsdag 8. 19.00 - 21.00 Livestream fra Århus Universitet

På rumkrydstogt ud i Solsystemet

Foredrag ved professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet om hvad den nyeste forskning har lært os om vores Solsystem. Med blandt andet en række rumsonder har vi fået ny viden om vores Solsystems planeter, deres måner og om småplaneter, asteroider og kometer. Rumsonderne har taget betagende billeder og deres målinger afslører fascinerende naturscenerier og verdener som er meget forskellige fra Jordens. Gratis.
Note: Foredraget er en opdateret udgave af et tidligere foredrag i serien.
Tirsdag 22. 19.00 - 21.00 Livestream fra Århus Universitet

Snedige bakterier

Foredrag ved lektor i mikrobiologi Rikke Louise Meyer, Interdisciplinary Nanoscience Center, iNANO og professor i mikrobiologi, Lars Peter Nielsen, Center for Elektromikrobiologi, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet om hvor snedige bakterier kan være. Bakterier er ikke bare små encellede kræ som lever et simpelt liv hvor de blot hver for sig spiser og deler sig. Bakterier danner samfund som er præget af indbyrdes afhængighed og konkurrence og som har avanceret arbejdsdeling, forsvarsalliancer, elektriske ledningsnet, massekommunikation og tætbefolkede ”byer”. Gratis.
Fredag 25.

Musikaften – Delf & Christensen

Tryk her for yderligere info
Tirsdag 29. 19.00 - 21.00 Livestream fra Århus Universitet

Viden om vand

Foredrag ved professor i fysisk kemi Søren Rud Keiding, Institut for Kemi, Aarhus Universitet om verdens vigtigste, mest kendte og på alle måder mest forunderlige molekyle, H2O. Hør eksempler på den nyeste forskning i vand. Hemmeligheden bag vands mange forunderlige egenskaber ligger ikke i det enkelte vandmolekyle, men i samspillet mellem molekylerne. Ultrakorte laserpulser giver os nu en ny og bedre indsigt i hvordan molekylerne i vand spiller sammen og om vands forunderlige egenskaber. Gratis.

November

Fredag 1.

Frigivelse af årets JulebrygTryk her for yderligere info.
Tirsdag 5. 19.00 - 21.00 Livestream fra Århus Universitet

Mennesker i klimaets brændpunkter

Foredrag af Lars From, Klaus Dohm og klimaforsker Sebastian Mernild.Tag med to journalister på en rejse Jorden rundt til klimaets brændpunkter hvor stadig mere ekstremt vejr forandrer levevilkårene for helt almindelige mennesker. Og hør klimaprofessoren sætte disse menneskers skæbner ind i et videnskabeligt perspektiv.
Tirsdag 12. 19.00 - 21.00 Livestream fra Århus Universitet

Hvordan is og vand dannede Danmark

Foredrag ved professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience og lektor i geologi Nicolaj Krog Larsen, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet om hvordan bjergkæder Jorden over blev nedbrudt under istiderne og hvorfor det danske landskab ser ud som det gør. Det danske landskab bærer tydeligt præg af at være dannet af is og vand: vi har alle bemærket smeltevandsletter og morænelandskaber samt store sten som blev medbragt af isen fra Norge eller Sverige under de seneste istider. Men helt præcist hvornår og hvordan er det danske landskab blevet skabt – og hvad er forbindelsen til bjergene mod nord?
Note: Foredraget er en opdateret udgave af et tidligere foredrag i serien.
Gratis.
Tirsdag 19. 19.00 - 21.00 Livestream fra Århus Universitet

Forædling af mennesket – før og nu

Foredrag ved professor i zoofysiologi Tobias Wang, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet. ”Er det et problem for menneskets fremtid at alle mennesker, selv dem med fysiske og mentale handicap, får børn?” Denne type spørgsmål spillede en vigtig rolle i samfundsdebatten i starten af 1900-tallet med udgangspunkt dels i den gryende forståelse af den naturlige selektions betydning for den biologiske evolution, dels genopdagelsen af Mendels arvelighedslove i år 1900. Hør om hvorledes den vordende videnskab i biologi kom til at spille en vigtig rolle i fremkomsten af arvehygiejne og eugenik og om hvordan nutidens enorme landvindinger inden for genterapi og genetiske tests skaber vigtige etiske dilemmaer som flere og flere af os vil stifte bekendtskab med – fx når vi får børn, bliver syge eller er pårørende. Gratis.
Fredag 22.

Brewhouse Jazzband

kl. 20.00

Tryk her for yderlige info.
Tirsdag 26. 19 - 21 Livestream fra Århus Universitet

Luften vi indånder

Foredrag ved professor i miljømedicin Torben Sigsgaard, Institut for Folkesundhed og lektor i analyse- og atmosfærekemi Marianne Glasius, Institut for Kemi, Aarhus Universitet om hvad der er i luften som vi indånder – det er ikke det rene luft: både naturen selv og menneskeskabt forurening tilfører partikler og gasser til luften. Hvilke partikler er der i luften, hvor mange er der og hvilke effekter har partiklerne på miljøet, på klimaet og på vores helbred? Og hvordan sporer forskerne de kilder som skaber partiklerne? Få svarene fra en læge og en kemiker der begge forsker i luftforurening og hvordan den påvirker vores sundhed. Gratis.

Fredag 29.

Black Friday – Hit the Road

20.30 – 22.30